
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ALAIN PASSARD ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ LONGCHAMP
Εμπνευσμένη από τη φύση και τους λαχανόκηπους, η καλοκαιρινή συλλογή 2025 "Live Green!" ζωντανεύει σε ένα κοινό δείπνο δημιουργημένο από τη Longchamp. Στις 20 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, φίλοι του Οίκου συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν φυτικές γεύσεις που ετοίμασε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Alain Passard.
Όταν βλέπεις όλα αυτά τα χρώματα, θέλεις να δημιουργήσεις κάτι. Θέλω να δημιουργήσω αρμονία. Τα λαχανικά είναι έργα τέχνης.

Η Sophie Delafontaine, καλλιτεχνική διευθύντρια της Longchamp, γνώρισε τον σεφ πριν από 25 χρόνια, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 50ή επέτειο του Οίκου. Για να σηματοδοτήσει την κυκλοφορία της νέας συλλογής, εμπνευσμένη από τα χρώματα του λαχανόκηπου, ο σεφ ανέδειξε τους θησαυρούς από τους δικούς του κήπους. Το εμβληματικό πράσινο της Longchamp αποτυπώθηκε στην απόχρωση του πράσου, το οποίο έγινε ο πρωταγωνιστής μιας εποχιακής τάρτας λαχανικών.
"Αναδεικνύοντας το ταπεινό λαχανικό σε ένα grand cru" – αυτή είναι η φιλοσοφία του Alain Passard στο L’Arpège, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η Sophie Delafontaine και η Peggy Frey επισκέφθηκαν τον χώρο για λογαριασμό της Longchamp, εξερευνώντας το όραμα ενός πρωτοπόρου. Ο Passard αφαίρεσε το κόκκινο κρέας από το μενού του ήδη από το 2001, τοποθετώντας τα λαχανικά στο επίκεντρο των πιάτων του—δίνοντας νέα ζωή και χρώμα στη γαστρονομία.

Ένας οραματιστής της φυτικής κουζίνας, ο Alain Passard δημιουργεί μενού που εξελίσσονται με τις εποχές, καθοδηγούμενος από τις καθημερινές αφίξεις των προϊόντων από τους λαχανόκηπούς του. Ο σεβασμός προς την εποχικότητα των υλικών τον ωθεί σε διαρκή ανανέωση: "Οι εποχές είναι σαν τα παιδιά: τις αγαπάμε όλες". Με τη δημιουργική του ματιά, αναδεικνύει τα θαύματα της φύσης και προσφέρει μια φυτική γαστρονομική εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις: "Όταν βλέπεις όλα αυτά τα χρώματα, θέλεις να δημιουργήσεις κάτι. Θέλω να δημιουργήσω αρμονία. Τα λαχανικά είναι έργα τέχνης". Άλλωστε, η πρώτη γεύση είναι πάντα οπτική. Το σαρκώδες πράσινο της αγκινάρας, το λαμπερό πορτοκαλί του καρότου, το βαθύ κόκκινο του παντζαριού... Εποχή με την εποχή, αυτά τα χρώματα γεμίζουν τους πάγκους της αγοράς και δίνουν ένταση και ζωντάνια στα πιάτα. Αυτή η χρωματική αφθονία ενέπνευσε τη Sophie Delafontaine να εξερευνήσει αυτόν τον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες της σε ένδυση και δερμάτινα είδη. Ταυτόχρονα λεπτεπίλεπτα και δυναμικά, τα χρώματα αυτής της συλλογής ντύνουν τις Παριζιάνες που αναζητούν τη φύση. Αναζωογονούνται στην εξοχή, υιοθετούν έναν πράσινο τρόπο ζωής και γιορτάζουν τη γενναιοδωρία του λαχανόκηπου, με τις αμέτρητες ποικιλίες του.
Για να παρατείνουμε αυτήν την εμπειρία, βυθισμένη στους θησαυρούς του λαχανόκηπου, ο Alain Passard μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή που τιμά τα λαχανικά που ενέπνευσαν τη συλλογή "Live Green!". Ένας απολαυστικός τρόπος να ενώσουμε τη μόδα με τη φυτική γαστρονομία. Καλή όρεξη!