LONGCHAMP EXPERTISE, ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Η επεξεργασία δέρματος ήταν πάντα μια ζωτικής σημασίας δεξιότητα στη Longchamp. Από πίπες και μικρά δερμάτινα είδη μέχρι τσάντες και αποσκευές, η τεχνογνωσία και η τεχνογνωσία του Longchamp εκφράζονται μέσα από τη μαεστρία του ευγενούς υλικού που είναι το δέρμα. Η Longchamp βρήκε επιτυχία ως ο πρώτος οίκος που κάλυπτε πίπες από ελαστικό δέρμα, επιτρέποντάς τους να προσαρμοστούν και να εμποτιστούν με συναισθήματα. Το περίβλημα είναι μια έξυπνη και ακριβής τεχνική που χρησιμεύει για τη δημιουργία ενός καλουπωμένου δεύτερου δέρματος για ένα αντικείμενο που του παρέχει κάποια προστασία. Αυτή η σχεδόν συγχωνευμένη συγγένεια είναι χαρακτηριστική όλων των δερμάτινων ειδών Longchamp. Φέρνει το συναίσθημα στη σχέση με το αντικείμενο, προσθέτοντας μια αισθησιακή, απτική και επιδερμική διάσταση.

ΡΩΣΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

ΡΩΣΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Το ρωσικό δέρμα είναι ένα ανάγλυφο δέρμα από δέρμα αγελάδας που κοσμεί την εμβληματική σειρά Le Pliage και του οποίου ο κόκκος καθώς και το παλαιωμένο και πατιναρισμένο αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένα από δέρματα ρωσικών ταράνδων που βρέθηκαν σε πλοίο που ναυάγησε πριν από δύο αιώνες. Το 1973, βρέθηκαν μερικά από τα βυθισμένα δέρματα του και η Longchamp εμπνεύστηκε να αναπαράγει αυτό που έχει γίνει το χαρακτηριστικό δέρμα της σειράς Le Pliage από το 1993.

ΚΟΚΚΩΔΕΣ ΔΕΡΜΑ

ΚΟΚΚΩΔΕΣ ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα μοσχαριού που χρησιμοποιείται στη σειρά Le Foulonné είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τους κόκκους του, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα με την κομψότητα. Μια πραγματική υπογραφή του οίκου από τη δεκαετία του 1970, αυτό το δέρμα μπορεί να βρεθεί στις αποσκευές και τις τσάντες σε εκλεπτυσμένα σχέδια που σέβονται την παράδοση και τη δεξιοτεχνία της Longchamp.

LE FOULONNÉ
ΠΛΥΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ

ΠΛΥΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ

Το πλυμένο δέρμα μοσχαριού στη σειρά Longchamp 3D χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά ελαστική αίσθηση και τις ιδιαιτερότητές του σε κόκκους και χρώμα.

LONGCHMAP 3D
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Τα συνεργαζόμενα βυρσοδεψεία της Longchamp χρησιμοποιούν συστήματα επεξεργασίας νερού υψηλής απόδοσης. Χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας, τα υποπροϊόντα που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία βυρσοδεψίας συχνά επαναχρησιμοποιούνται απευθείας από το βυρσοδεψείο ή ανακυκλώνονται μέσω τρίτων. Η εγγύηση καθαρών και υψηλής ποιότητας προϊόντων ήταν πάντα ουσιαστικό μέρος της αποστολής της Longchamp. Ο οίκος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα του είναι ασφαλή και απαλλαγμένα από χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των πελατών ή των εργαζομένων του. Για να υποστηρίξει τα συνεργαζόμενα βυρσοδεψεία της στη διαδικασία περιβαλλοντικής πιστοποίησης, η Longchamp βασίζεται στην τεχνογνωσία ενός ανεξάρτητου φορέα, της Ομάδας Εργασίας Δέρματος. Το 2020, το 90% των αγορών δέρματος από τη Longchamp γίνονταν ήδη από βυρσοδεψεία πιστοποιημένα από την LWG, με στόχο το 100% έως το 2023.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ LONGCHAMP;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ LONGCHAMP;

Τα δέρματα της Longchamp προέρχονται από ζώα που εκτρέφονται στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η Longchamp διασφαλίζει ότι η σχετική κτηνοτροφία δεν συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών, ιδιαίτερα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Αυτά τα δέρματα επεξεργάζονται από τους καλύτερους βυρσοδέψες στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΥΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ LONGCHAMP;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΥΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ LONGCHAMP;

Ο oίκος δεν χρησιμοποιεί πλέον εξωτικά είδη ή εκτρεφόμενα γουνοφόρα ζώα για την κατασκευή των συλλογών του. Η βιοποικιλότητα, η άγρια ζωή, τα εξωτικά είδη και τα απειλούμενα ζώα απασχολούν τη Sophie Delafontaine, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, η οποία πλέον απαγορεύει τη χρήση τους στις συλλογές Longchamp. Τα δέρματα που χρησιμοποιεί η Longchamp για την κατασκευή των προϊόντων της προέρχονται αποκλειστικά από ζώα, αιγοπρόβατα και βοοειδή, που προορίζονται κυρίως για κατανάλωση τροφίμων.

Top